Zuid-Korea pakt dubbelslag in boogschieten

Zuid-Korea heeft zichzelf zonder al te veel moeite naar een tweede boogschietgoud weten te krijgen.In de teamwedstrijd voor vrouwen bleek de concurrentie eigenlijk nooit echt gevaarlijk en ze verminderde zelfs gestaag. Na 2x 5-1 werd de finale ook met 5-1 gewonnen. Hiermee herhaalden de vrouwen het stukje van de mannen door zonder een set te verliezen de titel te pakken.

Zuid-Korea speelde tegen Rusland, maar de Russen konden nooit echt gevaarlijk worden. Scores van 49 en 51 in de eerste twee sets voor de Russen werden gemakkelijk verslagen door de Koreanen die zo naar een 4-0 leiding gingen. In de laatste ronde werd het iets spannender, na drie pijlen van beide teams stond het 26-26. In de tweede schietbeurt was het opnieuw niet geweldig, maar voldoende voor de Koreanen. Het werd 25-25, wat het toaal op 51-51 bracht. Dit was precies genoeg voor een gelijkspel, wat voldoende was voor de 5 setpunten die de winst opleveren in de teamwedstrijd.

In de strijd om het brons won Taiwan van Italië. Taiwan pakte een snelle 4-0 voorsprong, maar Italië kwam in de derde set tot winst. In de vierde set konden de Italianen echter niet opnieuw verrassen en zo won Taiwan een medaille, de tweede binnen 10 minuten na goud in het gewichtheffen.

Zuid-Korea pakt dubbelslag in boogschieten (Pro Shots / Action Images)
Zuid-Korea pakt dubbelslag in boogschieten (Pro Shots / Action Images)