Lynn domineert spannende GP2 sprintrace

Alex Lynn heeft vrijwel onbedreigd de overwinning in de sprintrace van de GP2 op Hockenheim gepakt. De Engelsman nam bij de start de leiding van de slecht gestarte Giovinazzi over en hoefde zich weinig zorgen te maken over Oliver Rowland, die de hele race sterk wist te verdedigen maar in de eindfase alsnog terugzakte naar een vijfde plaats. Sergio Sirotkin sluit een sterk weekend af op een tweede plek, voor Alex Pic.

In de race, waar bandenslijtage een sleutelrol speelde, wist kampioenschapsleider  Pierre Gasly zich sterk op te knokken vanaf plek 20 naar plek 6. In de eindfase vond de Fransman aansluiting met de top zeven en mede dankzij de flinke slijtage van beide Russian Time-coureurs kon hij nog enkele plekken winnen. Daarvoor wist Sirotkin na een rondenlang gevecht eindelijk de op velgen rijdende Rowland te pakken voor plek 2, waarna ook Pic zijn kans schoon zag.

In het kampioenschap gaat Sirotkin nu aan de leiding met 113 punten, gevolgd door Gasly met eveneens 113 punten. Marciello neemt de derde plek over van Giovinazzi en het gat naar de kop bedraagt slechts 11 punten.