Sprinter Blake neemt titel Bolt over

Sprinter Yohan Blake heeft na de 100 meter ook de 200 meter gewonnen op de Jamaicaanse atletiekkampioenschappen. Die doen tevens dienst als selectiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Usain Bolt moest voor de finale van de 100 meter verstek laten gaan en liep ook de 200 meter niet: de superster heeft een hamstringblessure opgelopen en zal in razend tempo fit moeten worden om nog toegevoegd te kunnen worden aan het Jamaicaanse olympische team.

Blake is dit jaar na jarenlang blessureleed eindelijk weer op de weg terug. Op de 100 meter dook hij al voor het eerst in jaren weer onder de tien seconden, nu is hij ook op de 200 meter de Jamaicaans kampioen. Blake won de finale in Kingston in 20,29 seconden, zijn snelste tijd in jaren, maar nog geen tijd waarmee je op de Spelen om de medailles meedoet.

Nickel Ashmeade en Julian Forte kwamen na 20,45 seconden over de streep, maar Ashmeade werd tweede en Forte moet wachten of Bolt op tijd fit is. Warren Weir, in 2012 goed voor olympisch brons op deze afstand, werd vierde en kan sowieso een streep zetten door zijn olympische plannen.