Geblesseerde Terpstra kan Nederlandse titel niet verdedigen

Niki Terpstra gaat zijn rood-wit-blauw niet verdedigen bij het Nederlands kampioenschap op de weg. De renner van Etixx Quick-Step kampt met een knieblessure. Hij moest vanwege het fysieke ongemak al afstappen in de Ster ZLM Toer. 

De 32-jarige Terpstra wou deze week in eigen land de laatste hand leggen aan zijn voorbereiding op het NK, maar tijdens de opwarming voor de proloog van de Ster ZLM Toer liep het mis. Terpstra stootte zijn knie aan een leuning in de ploegbus en stapte vandaag af in de tweede etappe. Terpstra heeft een blessure aan de knieschijf van zijn linkerknie opgelopen en moet twee weken aan de kant blijven.

"Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben", zegt Terpstra. "Het was een stom ongelukje, maar dat hoort bij het leven. Ik ben redelijk gefrustreerd, want de benen waren er en ik was klaar om mijn trui te verdedigen."

"Het parcours van het NK is gemaakt voor de sprinters, maar in een eendagskoers weet je nooit. In plaats van mee te koersen, moet ik het NK nu op tv bekijken. Bij mijn terugkeer zal ik proberen om iets goed te maken en opnieuw op mijn beste niveau te presteren."

Het afhaken van Terpstra is een nieuwe klap voor de organisatie van het NK. Veel grote namen slaan dit jaar de wegwedstrijd over. Zo hebben onder meer Wout Poels en Wilco Kelderman al een streep gezet door de titelstrijd. Stefan Kruijswijk en Bauke Mollema beslissen over deelname op het laatste moment. 

Niki Terpstra kan zijn Nederlandse titel niet verdedigen. (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Niki Terpstra kan zijn Nederlandse titel niet verdedigen. (PRO SHOTS/George Deswijzen)