De Vroome en Bouchard uitgeschakeld, Mahut door in Rosmalen

Indy de Vroome heeft haar eerste optreden tijdens het WTA-toernooi in Rosmalen verloren. De Brabantse, die met een wildcard toegang kreeg voor het Ricoh Open, verloor in twee sets van CoCo Vandeweghe. Het werd 6-2 en 6-4. 

De Vroome werd in de openingsgame direct gebroken en gaf op 4-2 met twee dubble fouten nog een break weg. De twintigjarige De Vroome, die bekend staat om haar vele dubbele fouten, sloeg er deze wedstrijd slechts vier. Daar tegenover stonden wel acht aces. 

Ook in de tweede set wist Vandeweghe direct door de service van De Vroome te gaan. Deze break kon de Cromvoirtse niet meer wegwerken. De als zesde geplaatste Vandeweghe haalde eenvoudig de volgende ronde. 

De als zevende geplaatste Eugenie Bouchard werd verrassend uitgeschakeld. De Belgische Elise Mertens won met 6-0 en 6-2. Ook de als vijfde geplaatste Laura Siegemund redde het niet. Ze verloor in drie sets van Madison Brengle. Het werd 6-3, 3-6 en 6-2.

Bij de mannen wonnen de geplaatste spelers wel. Titelverdediger Nicolas Mahut [8] won met 6-1 en 6-4 van Lukas Lacko. Ook de als vijfde geplaatste Sam Querrey is door. Hij won met twee tiebreaks van de Duitser Benjamin Becker. 

Dinsdag is het de beurt aan de Nederlanders. Igor Sijsling opent de dag tegen Íñigo Cervantes. Robin Haase speelt in de middag tegen de Luxemburger Gilles Müller. Richel Hogenkamp zal dinsdag haar debuut maken in Rosmalen. Ze moet spelen tegen de Japanse Eri Hozumi.