Wildcards De Vroome en Hogenkamp voor Rosmalen

Tennisters Richel Hogenkamp en Indy de Vroome hebben een wildcard gekregen voor het WTA-toernooi van Rosmalen dat maandag van start gaat. Beide dames zullen hun debuut maken op het Brabantse gras. 

De Vroome, de huidige nummer 274 van de WTA-ranglijst, deed in 2011, 2012, 2013 en 2015 mee aan het kwalificatietoernooi, maar kwam daar nooit met succes doorheen. Afgelopen weken speelde ze in Japan al diverse ITF-toernooien op gras. Daarin reikte ze twee keer tot een kwartfinale en één keer behaalde ze de laatste vier.

Hogenkamp, 139 op de wereldranglijst, nam ook al zonder succes vier keer eerder deel aan het kwalificatietoernooi. Zij mag het nu in het hoofdtoernooi laten zien. Bij de heren kreeg al eerder Igor Sijsling een wildcard. Ook de tienertalenten Stefan Kozlov en Dalma Galfi een wildcard voor het hoofdtoernooi van de organisatie.

Op de deelnemerslijsten staan ook de namen van Robin Haase en Kiki Bertens. Of Bertens in actie zal komen in Rosmalen wordt later besloten. Ze heeft een kuitblessure en de komende dagen wordt bekeken wat de beste optie is. 

Richel Hogenkamp komt dankzij een wildcard in actie in Rosmalen (Pro Shots / Panoramic)
Richel Hogenkamp komt dankzij een wildcard in actie in Rosmalen (Pro Shots / Panoramic)