Wawrinka voorkomt primeur, Nishikori simpel door

Tennisser Stanislas Wawrinka heeft op het nippertje een negatieve primeur voorkomen op Roland Garros. De Zwitser kon in de open era de eerste worden die op het Franse gravel als titelverdediger uitgeschakeld werd in de eerste ronde, maar hij wist Lukas Rosol (ATP-59) alsnog in vijf sets te verslaan: 4-6, 6-1, 3-6, 6-3 en 6-4.

Wawrinka (ATP-4) en Rosol hadden elkaar vorige week in de halve finale in Genève ook al ontmoet en ook toen won Wawrinka met moeite van de Tsjech die ook nu agressief speelde. Zijn dropshots waren met name in het begin van de wedstrijd succesvol, maar Wawrinka knokte zich naar een vijfde set waarin hij al snel een break voorsprong pakte en de wedstrijd niet meer uit handen gaf. Zijn volgende tegenstander is Taro Daniel (ATP-93).

Milos Raonic (ATP-9) had een een stuk eenvoudiger tegen de van een blessure herstelde Janko Tipsarevic (ATP-680): 6-3, 6-2 en 7-6(5). De Canadees speelt nu tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP-58). Kei Nishikori (ATP-6) had weinig moeite met de Italiaan Simone Bolelli (ATP-115): 6-1, 7-5 en 6-3. Hij treft de Rus Andrey Kuznetsov (ATP-40) in de tweede ronde.