Arrivabene tempert verwachtingen rond Ferrari upgrade

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene lijkt vooralsnog niet heel veel te verwachten van de nieuwe engine-upgrade van zijn team. De Italianen zetten drie van hun negen overgebleven ontwikkelingstokens in om hun motor nog iets meer power te geven voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland. "We hebben inderdaad iets nieuws voor Sochi," stelt Arrivabene, "Maar het is niet van groot belang. We hebben al lang geleden besloten dat we de motor geleidelijk zullen ontwikkelen."

Vanwege de upgrade zal Kimi Raikkonen dit weekend met zijn tweede motor van het seizoen van start gaan en teamgenoot Sebastian Vettel, door diens problemen in Bahrein, met zijn derde. Overigens is dat voor Vettel niet echt een probleem, aangezien hij zijn vorige motor later dit seizoen nog in kan zetten zonder daarvoor bestraft te worden. Het maximale aantal motoren dat een rijder gedurende het 21-races tellende seizoen mag gebruiken is vijf.

Sommige media beweren dat de upgrade Ferrari's motorachterstand op Mercedes tot vrijwel nul zou reduceren, maar Arrivabene wil daar niets van weten. "Wanneer je een seizoen met een totaal nieuw ontwerp begint, slaat het nergens op om met een revolutionaire upgrade te komen," verduidelijkt Arrivabene. Los van de engine-upgrade zal Ferrari tijdens de vrije trainingen in Rusland een nieuwe voorvleugel gebruiken, waarvan men hoopt deze ook in de race in te kunnen zetten.