Honda op zoek naar pk's voor F1-motor

Honda is hard op zoek naar extra paardenkrachten voor haar Formule 1-motor. De Japanners kenden vorig jaar een moeizame terugkeer op het hoogste niveau, maar hebben deze winter samen met McLaren veel progressie geboekt. Ze zijn er echter nog niet.

Vorig jaar bleek dat de Honda's aan het eind van de rechte stukken veel tekort kwamen en het lokte coureur Fernando Alonso zelfs uit om op de boordradio te schreeuwen dat hij beschikte over een GP2-motor. Om de problemen de baas te worden is deze winter er een grotere compressor op de turbomotor geschroefd en met succes, want de McLarens hebben nu de snelheid om rond plek tien mee te kunnen doen. Ook de betrouwbaarheid lijkt voorlopig in orde te zijn.

Toch is Honda nog lang niet tevreden. Honda-F1-baas Yusuke Hasegawa zegt dat er nu aan de verbrandingsmotor gewerkt gaat worden om het aantal paardenkrachten op te schroeven. Dit is nodig omdat Alonso en teamgenoot Jenson Button op de rechte stukken nog snelheid tekort komen. Honda heeft nog veertien van de 32 tokens over om dit jaar de aandrijflijn te verbeteren. Mogelijk komt de eerste stap al voor het grandprixweekend in Spanje.