Galaxy maakt komst De Jong officieel

Nigel de Jong heeft een contract getekend bij LA Galaxy. De middenvelder kon transfervrij vertrekken nadat zijn verbintenis bij AC Milan werd ontbonden. LA Galaxy maakt woensdagmiddag zelf bekend dat De Jong een contract heeft getekend bij de club. Het is niet bekend tot wanneer de verbintenis van de 31-jarige middenvelder loopt.

Op de slotdag van de transfermarkt werd zijn contract bij AC Milan ontbonden, waardoor de Amsterdammer ook na de deadline bij een nieuwe club kon tekenen. Het hing al een tijdje in de lucht dat de Oranje-international in Los Angeles zou neerstrijken, maar het wachten was nog op witte rook.

"Nigel is een ervaren middenvelder die de spelers om hem heen beter laat voetballen", zegt hoofdtrainer en general manager Bruce Arena. "Hij voegt kwaliteiten toe die ons team op alle vlakken beter maken. We kijken er naar uit om hem bij de club te verwelkomen."

Op dit moment wacht De Jong nog op een werkvergunning en zal daarna aansluiten bij de selectie van Galaxy. Bij die club komt hij onder meer samen te spelen met Steven Gerrard, Ashley Cole en oud-teamgenoot Jelle van Damme.