Contract De Jong ontbonden, weg naar LA Galaxy vrij

Het contract van Nigel de Jong bij AC Milan is ontbonden. Niets houdt de Nederlandse middenvelder nu nog tegen om zijn loopbaan te vervolgen bij het Amerikaanse LA Galaxy.

De Milanezen melden het contractnieuws zelf. In een verklaring staat dat de verbintenis van de 31-jarige De Jong met wederzijdse instemming is verscheurd. "Milan wil de Nederlander bedanken voor zijn vastberadenheid, betrokkenheid en professionaliteit", wordt er gemeld.

Zondagavond bevestigde algemeen directeur Adriano Galliani al op Italiaanse televisie dat er met een club werd gesproken over een transfer van de Oranje-international. De naam LA Galaxy werd niet genoemd, maar alles wijst erop dat de Verenigde Staten de volgende bestemming van De Jong wordt.

De Jong streek medio 2012 neer bij Milan, dat de middenvelder destijds overnam van Manchester City. Namens de Rossoneri kwam de bikkelharde controleur tot 79 competitieduels, waarin hij zes keer wist te scoren. De Jong werd naast LA Galaxy ook nog in verband gebracht met Leicester City.