Berger tipt Rosberg: "Hamilton wordt snel nerveus"

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger geeft Nico Rosberg een prima kans op de wereldtitel van komend jaar. De voorwaarde is echter wel dat Rosberg in de eerste seizoenshelft veel moet winnen om Lewis Hamilton op die manier onder druk te zetten. Volgens de Oostenrijker is de Duitser met zijn analytische karakter sterker onder grote druk dan regerend wereldkampioen Hamilton. En dat ondanks het feit dat de Brit Rosberg de afgelopen twee jaar te snel af was. "Hamilton wordt snel nerveus," denkt Berger.

"Ik denk dat Rosberg ontzettend goed is," stelt de tienvoudig Grand Prix-winnaar. "Zijn pech is alleen dat Hamilton zijn teamgenoot werd. Tot dan toe had hij al zijn teamgenoten onder controle, zelfs Michael Schumacher. Met een andere teamgenoot had Nico waarschijnlijk de laatste twee wereldtitels gewonnen." Maar dat deed hij niet. De laatste paar races van vorig jaar won hij echter wel, maar dat was nadat de titelstrijd al beslist was. "Toen dacht Hamilton al aan volgend jaar. En als het zo close is als tussen Rosberg en Hamilton maken dat soort details het verschil. Begin komend seizoen is Hamilton weer scherp."

Toch geeft de vroegere coureur van Benetton, Ferrari en McLaren, Rosberg een goede kans op de titel. "Hamilton balanceert op een dun koord. Hij wordt snel nerveus. Nico heeft een goede kans als hij de eerste helft van het seizoen goed scoort, want ik denk dat Hamilton meer problemen heeft met het succes van Rosberg dan andersom." Of Berger's theorie daadwerkelijk klopt is nog maar de vraag. Twee jaar terug werd Rosberg immers toch echt geen kampioen, ondanks een sterke seizoenstart waardoor hij tot aan de veertiende race van het jaar het klassement aanvoerde.