Davis Cup-finale zwaar beveiligd

De finale van de Davis Cup in Gent wordt extra beveiligd vanwege de terreurdreiging in België. Bezoekers aan het tennisduel tussen België en Groot-Brittannië mogen geen tassen, zakken, eten of drinken meenemen en worden bovendien grondig gecontroleerd, aldus de Belgische tennisbond.

"We nemen elke noodzakelijke maatregel om de veiligheid van de teams, toeschouwers, media en medewerkers te garanderen", aldus de bond maandag. Vrijdag begint de titelstrijd, die drie dagen duurt. De Flanders Expo is uitverkocht en dus zitten er elke dag 13.000 mensen op de tribunes. "Het zal langer dan gebruikelijk duren om toegang te krijgen tot het evenement. Hou hier rekening mee", raadt de bond aan.

Het Britse team vloog maandagochtend naar België. Eigenlijk zouden de Britten zondag al vertrekken, maar vanwege de terreurdreiging stelden ze hun vlucht een dag uit.

Om veiligheidsredenen is de locatie van de loting wel veranderd. Er wordt donderdag niet geloot in de Gentse binnenstad maar in Flanders Expo zelf, aldus de organisatie maandag.

Daviscup-finale zwaar beveiligd
Davis Cup-finale zwaar beveiligd (Foto: ANP)