Huntelaar trefzeker bij zege Schalke, Hertha BSC wint ondanks rode kaart Beerens

Klaas-Jan Huntelaar is het seizoen goed begonnen met Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen won zaterdag de openingswedstrijd bij Werder Bremen met 3-0. Huntelaar nam zelf het derde doelpunt, vlak voor tijd, voor zijn rekening. Door de ruime zege neemt Schalke voorlopig de tweede plek in op de ranglijst, achter Bayern München. De regerend landskampioen won vrijdag al met 5-0 van Hamburger SV.

Schalke kwam in Bremen na ruim een half uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Theodor Gebre Selassie. De Tsjechische verdediger probeerde aanvoerder Huntelaar van de bal te krijgen, maar wipte de bal daarbij pardoes over zijn eigen keeper in het doel. Halverwege de tweede helft verdubbelde Eric Maxim Choupo-Moting de score. Vijf minuten voor tijd bepaalde Huntelaar de eindstand.

Hertha BSC is met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. De ploeg uit Berlijn zegevierde bij FC Augsburg met 1-0. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou maakte drie minuten na rust het enige doelpunt uit een strafschop. Roy Beerens kreeg in de 66e minuut zijn tweede gele kaart.

Hertha werd door Raul Bobadilla in het zadel geholpen. De Paraguayaan pakte in de blessuretijd van de eerste helft zijn tweede gele kaart, waardoor Augsburg met tien man verder moest. Ragnar Klavan (ex-AZ) bracht Augsburg nog meer schade toe door vlak na rust Kalou onderuit te halen in het strafschopgebied. De Ivoriaan verzilverde de penalty koelbloedig.

Vlak na de openingstreffer kreeg bij Hertha Beerens zijn eerste geel van de wedstrijd. Twaalf minuten later pakte de aanvaller al zijn tweede en mocht ook hij vertrekken. Met tien tegen tien werd er echter niet meer gescoord.

Charlison Benschop was van waarde voor Hannover 96. De Nederlandse spits werd bij het begin van de tweede helft tegen SV Darmstadt 98 ingebracht en tekende drie minuten later al voor de 1-1. Marcel Heller had promovendus Darmstadt in de eerste helft op voorsprong gebracht. Diezelfde Heller zorgde in de 54e minuut voor 2-1, maar het werd alsnog gelijk toen Aytac Sulu in eigen doel schoot. Even daarvoor had Mevlüt Erdinç een strafschop gemist namens Hannover.

Bayer Leverkusen boog een achterstand om in een overwinning op Hoffenheim: 2-1. FC Ingolstadt 04 luisterde het debuut in de Bundesliga op met een de winst op 1. FSV Mainz 05. Het werd in Mainz 0-1 door een doelpunt van Lukas Hinterseer.