Sportblog: Button naar Top Gear & scheids spuit speler onder

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Jenson Button mogelijk nieuwe presentator Top Gear
De geruchtenmolen wie de nieuwe presentatoren van Top Gear worden draait al tijden volop. Enige tijd geleden werd al bekend dat radio dj Chris Evans de eerste nieuwe naam is die door de BBC bevestigd is. Verder resten er nog twee lege plekken waarover de meest wilde geruchten de ronde doen. Het laatste gerucht is dat Formule 1-coureur Jenson Button een plekje zou krijgen in het presentatieteam van het autoprogramma zo schrijft de immer betrouwbare Daily Mail. De 35-jarige coureur is bevriend met Evans en was in het verleden al meerdere keren te gast in Top Gear. De BBC bevestigt noch ontkent het gerucht. Verder worden de namen van model Jodie Kidd, acteur Philip Glenister en motorracer/presentator Guy Martin genoemd als mogelijke opvolgers van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Ronaldo de kindervanger van Real Madrid
Real Madrid is in China bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast trainen speelt de ploeg uit Spanje ook de nodige oefenwedstrijden. Afgelopen maandag speelde de Koninklijke een oefenpotje tegen Inter Milan. Zoals te doen gebruikelijk liepen de spelers met een kindje hand in hand het veld op. Maar toen de foto's gemaakt moesten worden verhuisden de kinderen van hun 'eigen' speler als de wiedeweerga naar Christiano Ronaldo, zo graag wilden alle kids met de superster op de foto. Ronaldo kon er wel om lachen.

Scheidsrechter spuit spray in gezicht van speler
Tijdens het WK van 2014 brak de oplosbare spray waarmee scheidsrechters muurtjes op de juiste plek houden wereldwijd definitief door. Ballen worden niet meer een meter naar voren gerold en muurtjes blijven voortaan op hun plek staan, ideaal. Alleen soms gaat het mis. Zo werd Bruno Martins Indi tijdens het WK al boos toen er wat spray over zijn mooie voetbalschoenen gespoten werd. Tijdens de finale van de Gold Cup tussen Mexico en Jamaica ging het helemaal mis, de scheidsrechter spoot per ongeluk een speler onder. De scheidsrechter bood terstond zijn excuses aan. Het leverde wel geweldige beelden op.

Sharapova weer vrijgezel
De Russische toptennisster Maria Sharapova (28) en haar Bulgaarse tennisvriend Grigor Dimitrov (24) hebben hun relatie beëindigd. Dat liet de nummer zestien van de wereldranglijst vrijdag weten. "Onze wegen scheiden zich", gaf Dimitrov te kennen. "We hebben gezamenlijk prachtige momenten beleefd. Ik wens haar veel geluk en veel succes in haar leven en in het tennis." Mooie Maria, de nummer twee van de wereld, en Dimitrov waren sinds 2013 officieel een 'setje'. Volgens de Bulgaarse tennisser maakt hij deze zomer een herstart in zijn loopbaan. "Ik ga me volledig op het tennis concentreren en ik ben er zeker van dat mijn resultaten snel zullen verbeteren."

Sharapova is weer op de markt (Pro Shots/Insidefoto)
Sharapova is weer op de markt (Pro Shots/Insidefoto)

Max Verstappen installeert indrukwekkende game-installatie
Terwijl de meeste Formule 1-coureurs de korte break in het seizoen gebruiken om de stranden op te zoeken, laat Max Verstappen een geweldige game-installatie bouwen. Op Instagram deelde de Nederlander een foto van de indrukwekkende installatie die gebouwd werd onder zijn neus. Voordeel van deze zeer uitgebreide spelcomputer is dat Formule 1-coureurs het niet alleen voor hun plezier gebruiken maar ook om circuits te leren kennen.

 

Game on 😏 who wouldn't want this?! #playseat #redbull #F1

Een foto die is geplaatst door Max Verstappen (@maxverstappen1) op28 Jul 2015 om 6:35 PDT

Wheelie van Sagan loopt fout af
Peter Sagan was al enorm populair met zijn stunts en aanvallende rijden en dat is na de afgelopen Tour de France alleen maar toegenomen. Drukke tijden nu dus voor de Slowaak die een veelgevraagde gast is voor de diverse criteriums. Afgelopen maandag in Aalst (België) was hij één van de grote trekpleisters. Sagan deed daar wat de hele Tour niet lukte, hij drukte zijn fiets als eerste over de streep. Maar daarmee was het feest voor de groene trui winnaar nog niet over. Om het publiek te vermaken gooide hij er nog een wheelie uit. Dat liep echter niet helemaal zoals hij wilde en hij eindigde pardoes op zijn billen.


De wheelie en de landing (Bron: YouTube/Peter SagFan(2))

Michaëlla Krajicek getrouwd
Tijdens het grastoernooi van Rosmalen vorig jaar werd Michaëlla Krajicek ten huwelijk gevraagd door haar vriend tennisser Martin Emmrich. En nu, meer dan een jaar later, is het huwelijk dan ook eindelijk gesloten. Het stel leerde elkaar in 2013 in Rosmalen kennen en een jaar later vroeg Emmrich de Nederlandse tennisster daar dus ook ten huwelijk. De cirkel is niet helemaal rond gemaakt want het stel trouwde niet op het center court in Rosmalen. Het stel gaf elkaar het ja-woord in Tsjechië.

Speciaal voor de gelegenheid was zanger Ben Saunders ingevlogen om te zingen. Saunders had zo te zien zijn beste kloffie aangetrokken voor de feestelijke gelegenheid:

 

Still sooo excited, happy & grateful that we had @bensaundersmusic sing for us !!! #SimplyTheBest 🎤 #WhatAVoice 💖

Een foto die is geplaatst door Michaella Emmrich (@misakrajicek) op30 Jul 2015 om 4:50 PDT