Sportblog: Tacklende cheerleader & Arsenal-examen redt relatie

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Cheerleader schoffelt aanvoerder BATE Borisov onderuit
Cheerleaders zijn een toevoeging voor elke sport vinden de meeste mannen. De meeste ja, want BATE Borisov-aanvoerder Dzmitry Likhtarovich zal er inmiddels wel anders over denken. Na de toss voor de wedstrijd tegen Gomel in de Wit-Russische competitie wilde de aanvoerder naar zijn collega's, maar daar kwam tot zijn grote schrik een cheerleader aan die vlak voor hem uitgleed. Met als gevolg dat Likhtarovich op vakkundige wijze onderuit geschoffeld werd door het enthousiaste juichmeisje. Gelukkig brachten beide het eraf zonder blessures.


De prachttackel (Bron: YouTube)

Nederlandse tafeltennissers populair bij Chinese meiden
De Nederlandse tafeltennismannen zijn op het WK in het Chinese Suzhou niet al te ver gekomen, niemand haalde het hoofdtoernooi in het enkelspel, bij de lokale meiden scoren ze wel degelijk. Met name de lange, blonde Ewout Oostwouder is een zeer geliefd fotodoelwit voor Chinese meisjes. "Ik ben vrij lang, daarom krijg ik zoveel aandacht denk ik", aldus Oostwouder. "Mijn teamgenoten zijn ook allemaal best lang, dus er komen allemaal van die kleine Chinese meisjes naar ons toe om te vragen of we met ze op de foto willen. We vermaken ons erg goed!"

Russische voetballer knalt met 170 km/u tegen paal
Andrei Yeshchenko ging fijn een stukje rijden met zijn sportieve auto. Helaas liep het ritje wat ongelukkig af, een paaltje maakte een einde aan de rit en waarschijnlijk ook de auto. Dat is niet gek als je met 170 kilometer per uur de paal langs de weg ramt. De Russische site lifenews.ru publiceerde het filmpje waarop te zien valt hoe de verdediger van Kuban Krasnodar de onwaarschijnlijke klapper maakt. Wonder boven wonder schijnt Yeshchenko zonder noemenswaardige schade uit de auto gekropen te zijn.


De klapper van Yeshchenko (Bron: YouTube/Lifenews)

Vriendin slaagt voor Arsenal-examen, relatie houdt stand
Dan kan je als vrouw in een relatie nog zo zorgzaam en lief zijn voor je vent, je scoort pas echt als je ook meeleeft in zijn voetballiefde. Een Engelse Arsenal-fan liet zijn vriendin een heus Arsenal-examen maken. Het goede nieuws is dat Saskia (de vriendin van de Arsenal-fan) ruim slaagde voor haar test. Ze kreeg allerhande vragen voorgeschoteld, van "Waarom Alexis Sánchez beter is dan Eden Hazard?" tot "Waarom is Arsenal het beste team in het Engels voetbal". Met een eindscore van 87% slaagde Saskia met verve voor de test. Wel kreeg ze nog wat feedback mee van haar vriend. "Je had nog beter kunnen scoren, leer álle posities uit het hoofd en onthoud goed: Tottenham is uitschot", schreef haar vriend. De slotconclusie van de Arsenal-fan was dat hij zijn vriendin niet zou dumpen, wat een geluk voor haar.

Lingerie en volleybalsters, een perfectie combinatie
De Italiaanse volleybalploeg Busto Arsizio gaat een wedstrijd spelen tegen een groep van zes fans. Sponsor Yamamay besloot een reclamespotje te maken ter promotie van die wedstrijd. En wat een geluk voor ons dat Yamamay damesondergoed maakt en dat de producten van het merk uitgebreid in beeld komen in het spotje met de dames.


We love volleybal! (Bron: YouTube/Unendo Yamamay Busto Arsizio)

Keuze voor club voor Van der Vaart wordt door zoon bepaald
De wildste geruchten gaan de ronde, Rafael van der Vaart zou naar Qatar gaan, of naar de Verenigde Staten. Maar niks van dat alles, hij wil niet verder dan een paar uur vliegen van zijn zoon Damián gaan spelen. "Ik wil niet duizenden kilometers bij hem vandaan wonen, hooguit op één of twee uur vliegen afstand", zo vertelt Van der Vaart aan Story. Eerder deze week liet de speler van HSV al weten dat Ajax ook geen optie is voor hem.

De moeder van Damián, Sylvie Meis, bleef na de scheiding met Van der Vaart voor de kleine in Hamburg wonen. Nu is ook voor de middenvelder zijn zoon leidend. "Ik weet alleen dat het binnen Europa moet zijn, en niet te ver van Duitsland", bevestigt de voetballer nogmaals. Tenslotte vertelde Rafael ook nog even dat het huwelijk tussen hem en Sabia Engizek er echt gaat komen. "We willen en we gaan trouwen. Sabia wordt mijn vrouw. Het hoe of wat houden Sabia en ik voor onszelf. We zijn heel erg gelukkig en willen samen oud worden."

Doelpunten van de week
Bijzondere doelpunten zien we vaak voorbij komen maar deze week willen we er toch nog even twee laten zien. De eerste komt helemaal uit Australië. Daar was in de A-League het bijzondere doelpunt van Tarek Elrich te aanschouwen. Met zijn Adelaide United speelde hij tegen Melbourne City. Elrich pikte de bal in de eigen defensie op en soleerde op knappe wijze naar de overkant van het veld waar hij onberispelijk afrondde:


De indrukwekkende solo van Elrich (Bron: YouTube)

Het tweede juweeltje is afkomstig uit Duitsland. Daar speelden in de tweede Bundesliga RB Leipzig en Darmstadt. In de slotseconden stond het nog 1-1 en daar had Leipzig niets aan in de strijd met onder andere Darmstadt om de bovenste plaatsen. Om alsnog een overwinning te forceren ging de keeper van Leipzig, Fabio Coltorti, mee naar voren. De verdediging uit Darmstadt was duidelijk niet ingesteld op een extra speler want de keeper kwam helemaal alleen voor zijn collega en die kans liet hij zich niet ontnemen:


Keeper vs. keeper (Bron: YouTube/Bundesliga)

Eigen doelpunt van de week
Eigen doelpunten zijn zuur voor de speler die hem maakt maar soms zitten er echte juweeltjes tussen, zo ook deze van Jordi Balk van FC Oss. In de wedstrijd tegen FC Eindhoven wist hij zijn eigen keeper op een prachtige wijze te verschalken:


Het juweeltje van Jordi Balk (Bron: YouTube)