Di Montezemolo: "Bianchi was opvolger Räikkönen"

Jules Bianchi zou bij het Formule 1-team Ferrari Kimi Räikkönen hebben opgevolgd, zodra het contract van de Fin afgelopen was. Dat meldde voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo aan La Gazetta dello Sport over de afgelopen vrijdag overleden coureur.

Bianchi maakte sinds 2009 deel uit van de opleiding van Ferrari en reed in 2013 en 2014 in de Formule 1 voor Marussia. Bij dat team maakte hij begin oktober vorig jaar in Japan een horrorcrash mee, waarbij de Fransman zwaar hersenletsel opliep en in coma raakte. Behandelingen in het ziekenhuis mochten helaas niet baten.

Di Montezemolo: "Jules Bianchi was één van ons. Wij hadden hem als lid van de Ferrari-familie aangewezen om Kimi Räikkönen te vervangen op het moment dat hij ons team zou verlaten. De crash in Suzuka heeft echter een bescheiden, snelle, beleefde en een aan Ferrari toegeweide kerel van ons weggenomen. Een jongen die bovendien prima overweg kon met onze technische staf en een zekerheidje was voor onze toekomst."

"Hij zou uiteindelijk met al zijn ervaring voor ons hebben gereden, maar het lot heeft anders beslist. Hij laat daarmee een onopvulbare leegte achter. Ik leef dan ook intens mee met zijn familie. Ze hebben in extreem moeilijke tijden moed en waardigheid getoond. Mijn gedachten gaan eveneens uit naar zijn vele vrienden bij Ferrari. Hij zal altijd liefdevol herinnerd worden."

Jules Bianchi zal morgen worden begraven, zo heeft zijn familie laten weten.