Red Bull wil contract met Renault uitdienen

Het Formule 1-team Red Bull Racing wil het contract met motorenleverancier Renault gewoon uit gaan dienen, zo heeft teambaas Christian Horner laten weten. De Oostenrijkse renstal werd dit weekend via Aston Martin aan een deal met Mercedes gelinkt, maar de eind volgend jaar aflopende contracten met Infiniti en Renault zullen worden gerespecteerd.

Horner: "Wij hebben nog een contract met Infiniti en nog een contract met Renault tot eind 2016. Alles wat over na die tijd gaat is pure speculatie. Vorige week werden wij gelinkt aan Ferrari, deze week aan Aston Martin. Volgende week zal het wel Honda of Lamborghini zijn. Wij hebben een contract en een goede relatie met Infiniti en alles na 2016 is pure speculatie."

Het is goed mogelijk dat Red Bull via de link met Aston Martin hoopt op Mercedes-motoren, maar de Duitsers lijken vooralsnog de boot af te houden. De reden hiervoor is dat de voortdurende kritiek van Red Bull op de Renault-motoren in Stuttgart niet goed gevallen is. Bovendien zouden de Mercedes-bazen geen goede relatie hebben met Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. Alleen als die plooien gladgestreken worden zou Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff de deur op een kier willen zetten voor de Oostenrijkers.