Aston Martin in gesprek met Red Bull

Aston Martin kan komend seizoen mogelijk na een jarenlange afwezigheid terugkeren in de Formule 1, als partner van Red Bull Racing. De Britse sportautofabrikant is op dit moment nog in onderhandeling met het Oostenrijkse team.

In de deal waar over onderhandeld wordt, gaat Aston Martin de samenwerking aan met viervoudig wereldkampioen Red Bull in ruil voor onderhandelingen met Mercedes om motor-leverancier te worden van het Oostenrijkse team. Mercedes is voor vijf procent eigenaar van Aston Martin, dat eerder meedeed in de Formule 1 in 1959 en 1960.

De gesprekken zouden zijn aangezet door Aston Martin-baas Andy Palmer en hoofd van marketing en communicatie Simon Sproule, die beiden mee hebben geholpen met Infintis lange sponsoring van Red Bull toen ze bij Nissan werkten. Infiniti is een exclusief merk van Nissan, dat een verbond heeft met Renault.

Red Bull heeft op dit moment nog een contract met Renault tot het einde van 2016, maar de relatie die al vier kampioenschappen heeft opgeleverd, staat de afgelopen twee jaar onder druk door tegenvallende prestaties van de Renault-krachtbron ten opzichte van Mercedes en Ferrari.