Jankovic verslaat titelverdedigster Kvitova

Jelena Jankovic heeft zaterdag titelverdedigster Petra Kvitova uit Wimbledon geslagen. De Servische tennisster versloeg haar Tsjechische opponente in de derde ronde in drie sets: 3-6, 7-5 en 6-4. Jankovic, als 28e geplaatst, neemt het in de vierde ronde op tegen Agnieszka Radwanska. Deze Poolse is de nummer dertien van de plaatsingslijst.

Kvitova won het toernooi vorig jaar door de Canadese Eugenie Bouchard te verslaan in de finale. Dit jaar leek ze hard op weg om weer mee te dingen om de befaamde grastitel. Ze gunde Kiki Bertens in de eerste ronde slechts één game: 6-1 en 6-0. In de tweede ronde moest ook de Japanse Kurumi Nara constateren dat Kvitova een behoorlijke maat te groot was: 6-2 en 6-0. Jankovic maakte aan de opmars van Kvitova zaterdag echter een einde.

Caroline Wozniacki heeft zaterdag zonder problemen de vierde ronde bereikt op Wimbledon. De als vijfde geplaatste tennisster was in twee sets veel te sterk voor de Italiaanse Camila Giorgi, de nummer 31 van de plaatsingslijst. De Deense zegevierde met twee keer 6-2. Het eenzijdige duel duurde 1 uur en 11 minuten.

Wozniacki kwam in Londen nog nooit verder dan de vierde ronde. Ze maakte tegen Giorgi slechts drie onnodige fouten. De Italiaanse daarentegen ging dertig keer door eigen toedoen de fout in.

Wozniacki speelt in de vierde ronde tegen de als twintigste geplaatste Spaanse Garbine Muguruza, die zaterdag in drie sets de als tiende geplaatste Duitse Angelique Kerber versloeg: 7-6 (12), 1-6 en 6-2.