Uitslag Moto2 Grand Prix van Catalonië

De Grand Prix van Catalonië in de Moto2 is gewonnen door de Fransman Johann Zarco. De kampioenschapsleider was op het Circuit de Barcelona-Catalunya met name in de slotronden erg sterk en versloeg zo de lokale favorieten. Voor Zarco is het de tweede overwinning van het seizoen.

Polesitter Johann Zarco kende een matige start en viel terug naar plek zes, terwijl Esteve Rabat de leiding overnam. Hij werd gevolgd door Sam Lowes en Jonas Folger, terwijl Alex Rins en Dominique Aegerter zich erbij voegden. Folger viel snel terug, terwijl Zarco, Luis Salom en Tom Lühti zich bij de kopgroep probeerden te voegen.

Halverwege de race was duidelijk dat de strijd om de podiumplaatsen zou gaan tussen Rabat, Rins, Zarco en Lowes, want de rest zat te ver weg. Met name de Spanjaarden Rabat en Rins reden sterk en sloegen zelfs een gat naar hun twee medekoplopers. Zarco bracht daar weer verandering in, door kort voor het einde aan te sluiten. In de slotronde plaatste hij gelijk een aanval en dat bleek genoeg te zijn voor de zege. Rabat vergooide een bijna zekere tweede plek nog en zag Rins langszij komen en tweede worden.