'Geen mes in graf weduwe Wittenberg'

Icoon PolitieIn de holle ruimte onder de grafsteen van de weduwe Wittenberg ligt geen mes. Dat heeft de recherche laten weten, meldt de Volkskrant donderdagmiddag op haar website.

''Het zand in het geopende graf wordt nog onderzocht met een metaaldetector'', aldus Ben Janssen, hoofd van de recherche Noord- en Oost-Gelderland.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wilde het bericht niet bevestigen.

Het graf is eerder vanmiddag geopend door de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat gebeurde op verzoek van de advocaat van Ernest Louwes, die is veroordeeld voor de moord op Jacqueline Wittenberg, in 1999 in Deventer. Hij had twee weken geleden een kort geding aangespannen, nadat Justitie het graf weigerde te openen.

Aanleiding voor het verzoek van de advocaat is onderzoek van Maurice de Hond. De opiniepeiler vermoedde dat het moordwapen, een mes, in het graf was verstopt. Dat zou de 'echte dader' klusjesman Michael de J., gedaan hebben. Uit onderzoek met een metaaldetector bleek volgens De Hond dat er 'iets' in het graf zou liggen. Dat voorwerp zou De J. enkele dagen na de begrafenis in een etui onder de grafsteen hebben geschoven.