Haas F1: "Geen B-team van Ferrari"

Het nieuwe Formule 1-team van Gene Haas zal geen B-team van Ferrari gaan worden, zo heeft teambaas Gunther Steiner aan Autosport laten weten. De volgend jaar debuterende renstal neemt weliswaar veel onderdelen af bij Ferrari, maar verzorgt zelf het chassis en bodywork, waardoor de auto flink verschilt van de scharlaken rode bolides uit Maranello.

Steiner: "Ferrari zal voor ons een goede partner zijn om ons toe te laten treden tot de F1. We hebben met hen niet gesproken over coureurs, noch zullen wij een B-team worden dat doet wat zij willen. Wij hebben een goede relatie met elkaar en wij hebben hen benaderd om technische partner te worden. De auto's zullen niet gele Ferrari's worden, omdat het chassis en bodywork zal verschillen."

De ambities van Haas F1 zijn om al in het eerste jaar punten te scoren. "Wij willen ons achteraan tot halverwege het middenveld kwalificeren, twaalfde, veertiende ongeveer en aan de deur rammelen voor punten. Wij willen volgend jaar zoveel mogelijk punten scoren. Wij zullen onze doelen ieder jaar opnieuw gaan bekijken."

Haas F1 zal dit jaar niet gaan testen met een Formule 1-bolide. In plaats daarvan wacht het de officiële bevestiging van de FIA af om de sport te mogen betreden. Het plan is om nu veel simulatorwerk te gaan doen en in februari bij de eerste wintertest te debuteren.