Uitslag Moto3 Grand Prix van Spanje

De Britse motorcoureur Danny Kent heeft op het circuit van Jerez de Spaanse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. De Hondarijder wist zijn hoofd het koelst te houden in een wat hectische slotfase en pakte zo zijn derde zege in vier races.

Bij de start nam Miguel Oliveira de leiding over van polesitter Fabio Quartararo, terwijl ook Kent en Brad Binder goed konden volgen. Dat kwartet sloeg dan ook al snel een gaatje en reed ronde na ronde wat verder weg van de rest. Alleen de als zeventiende gestarte Efren Vazquez kon het tempo bijbenen en kwam langzaam maar zeker zelfs dichterbij.

Na negen ronde sloot Vazquez aan, terwijl de kopgroep van nu vijf rijders een voorsprong had van bijna zes seconden op de rest van het veld. Halverwege begonnen de coureurs elkaar aan te vallen, met name Quartararo en Kent hadden het mes tussen de tanden. Vijf ronden voor de finish moest Vazquez het tempo weer laten gaan, waardoor de strijd tussen het orginele kwartet aan kop ging.

Het zou een erg spannende slotronde worden, met vooral een gevecht om de leiding tussen Oliveira en Kent, die elkaar meer dan eens inhaalden. Bij het aanremmen van de laatste bocht nam Quartararo bijzonder veel risico, wat de Fransman duur kwam te staan: Hij ging te wijd en zag niet alleen zijn kans op de zege wegvallen, maar zag ook Binder onderdoor komen en de laatste podiumplek opeisen. Vooraan moest Oliveira het hoofd buigen voor Kent, die zo zijn derde zege op rij pakte en zijn leiding in het kampioenschap kon verstevigen.