Nederland loopt tegen Jamaica op 4x100 meter

De Nederlandse mannen op de 4x100 meter hebben het niet getroffen met de loting voor de World Relays, het officieuze WK voor estafettes, in Nassau. De hardlopers moeten het in de series onder meer opnemen tegen Jamaica, die niemand minder dan wereldrecordhouder Usain Bolt in de gelederen hebben.

Het is nog niet bekend wie er precies gaan lopen in de series, maar vermoedelijk zal Bolt daar nog gespaard worden. Met onder meer Kemar Bailey-Cole en Nesta Carter staan er echter meerdere absolute topsprinters aan de start. Voor Nederland lijkt de meest waarschijnlijke opstelling te bestaan uit Churandy Martina, Giovanni Codrington, Brian Mariano en Hensley Paulina, hoewel ook Wouter Brus en Patrick van Luijk op de Bahama's aanwezig zijn. Naast Jamaica moet Nederland het opnemen tegen Brazilië, Antigua & Barbuda, de Bahama's, Nigeria, Duitsland en Portugal.

Op de 4x400 meter treft Nederland eveneens zware tegenstand. Met name van de Verenigde Staten, met wereldtopper LaShawn Merritt, moet veel verwacht worden. Ook Jamaica zal een lastige dobber worden voor de Nederlanders, die het verder opnemen tegen Japan, Botswana, Kenia, Frankrijk en Nigeria.

Van alle drie series gaan op zowel de 4x100 als de 4x400 meter de nummers één en twee naar de finale, aangevuld met de twee snelste verliezers. De acht landen die in de finale uitkomen mogen tevens een ticket boeken voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van volgend jaar.