Veel Nederlanders in 'Vlaamse Hoogmis'

De 99e editie van Ronde van Vlaanderen kent zondag een hoog Oranje-gehalte. Meer dan twintig Nederlandse wielrenners komen aan de start in Brugge voor de voorjaarsklassieker over 264 kilometer, de koers met bijnamen als 'Vlaanderens Mooiste' en 'Vlaamse Hoogmis'.

Niki Terpstra en Sebastian Langeveld behoren tot de favorieten voor de eindzege. Terpstra werd al twee keer zesde (2012 en 2014), Langeveld kan bogen op de vijfde plek in 2011. Lars Boom is de troef van het Kazachse team Astana.

LottoNL-Jumbo brengt vier Nederlanders in de koers. Rick Flens, Tom Leezer, Bram Tankink en Maarten Tjallingii moeten vooral in dienst rijden van hun Belgische kopman Sep Vanmarcke. Hetzelfde geldt voor Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer, die namens Giant-Alpecin rijden voor hun Duitse kanshebber John Degenkolb, de winnaar van Milaan-Sanremo.

De meeste Nederlanders komen uit Team Roompot Oranje Peloton. De bekendste namen zijn Johnny Hoogerland, Wesley Kreder, Berden de Vries, Dylan Groenewegen en Sjoerd van Ginneken.