FC Eindhoven stelt kampioensfeest N.E.C. uit

N.E.C. Nijmegen moet het kampioensfeest nog even uitstellen. De club wist in Maastricht met 1-4 te winnen van MVV. Voorwaarde om kampioen te worden, was dat FC Eindhoven punten zou verspelen. Dat deden ze niet, FC Eindhoven won met 1-0 van Sparta.

N.E.C. begon zwak aan het duel met MVV. De thuisploeg was beter en Jordy Croux profiteerde in de 13de minuut van geklungel van N.E.C.-rechtsback Giovanni Gravenbeek. Croux scoorde en bracht de thuisclub op 1-0. Dit doelpunt leek de gasten wakker te schudden. Vijf minuten na de 1-0 kon Tom Daemen een corner van Anthony Limbombe doorkoppen en Rens van Eijden kon daardoor de gelijkmaker maken, dit was teven de ruststand.

Van Eijden tien minuten in de tweede helft de 1-2. MVV kreeg in de tweede helft nog een paar goede kansen, maar wist ze niet te verzilveren. Sjoerd Ars scoorde in de 75e minuut de 1-3 en hij zorgde, na een overtreding op Paco van Moorsel, met een strafschop voor het slotakkoord: 1-4.

FC Eindhoven en Sparta waren redelijk gelijkwaardig aan elkaar. In de tweede helft kwam de thuisclub snel op voorsprong. Voorzet Branco van den Boomen, kopbal Tom Boere: 1-0. Maar Sparta bleef voor gevaar zorgen. Paul Gladon raakte de lat, Huseyin Dogan en invaller Denis Mahmudov stuitten op FC Eindhoven-doelman Tom Muyters. In de slotfase kwam FC Eindhoven nog nauwelijks aan voetballen toe; het was een kwestie van tegenhouden en met succes.

Met nog zeven wedstrijden te spelen blijft het gat tussen N.E.C. Nijmegen en FC Eindhoven 21 punten. N.E.C. kan nu kampioen worden op vrijdag 3 april, in de eigen Goffert tegen Sparta. De Nijmeegse equipe heeft dan aan een punt genoeg voor de titel.