Koploper N.E.C. ook te sterk voor Telstar

Koploper N.E.C. is weer een stap dichterbij het kampioenschap in de Jupiler League. De club uit Nijmegen boekte vrijdag in het eigen Goffert-stadion tegen Telstar de negende overwinning op rij. Het werd 2-0.

Christian Santos, die maandag tegen Jong FC Twente al de winnende treffer had gemaakt, bracht N.E.C. tien minuten na rust op voorsprong. In de slotfase besliste Kristján Gauti Emilsson de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub: 2-0. De Nijmegenaren hebben met negen wedstrijden voor de boeg achttien punten meer dan FC Eindhoven, dat zegevierde bij Helmond Sport: 2-3.

Eindhoven speelde bijna een uur met een man minder. Chiró N'Toko kreeg rood vanwege natrappen. Ondanks dat ze met tien man speelden, konden twee keer hun voorsprong uitbreiden. De 1-3 van Branco van den Boomen was een prachtige pegel in de kruising.

De nummer drie van de Jupiler League Roda JC ging onderuit op bezoek bij FC Oss (1-0). Jonathan Opoku was de matchwinner in Brabant. De aanvoerder van Oss scoorde na een knappe individuele actie.