'Sainz jr. teamgenoot Verstappen bij Toro Rosso'

Carlos Sainz jr. zal volgend jaar de teamgenoot van Max Verstappen worden bij het Formule 1-team Toro Rosso, zo meldt de Spaanse krant Marca. Het nieuwsblad zegt 99 procent zeker te zijn dat de wereldkampioen uit de World Series by Renault vastgelegd wordt. Hij zou mogelijk zelfs deze week nog gepresenteerd kunnen gaan worden.

Sainz jr., de zoon van rallylegende Carlos Sainz, zal deze week in Abu Dhabi vanwege het behalen van het WSR-kampioenschap een test uit gaan voeren voor Red Bull Racing. Dit staat los van een eventuele aanstelling bij Toro Rosso. Dat team raakt de Spaanse sponsor Cepsa kwijt, maar er zou dankzij Sainz een nieuwe sponsor opgestaan zijn.

De keuze van Sainz jr. zal ten koste gaan van Jean-Eric Vergne. De Fransman reed de afgelopen drie seizoenen voor Toro Rosso en zag tweemaal een teamgenoot promoveren naar de hoofdmacht Red Bull Racing. Zelf lijkt hij volgens Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz naar Williams te kunnen gaan. Dat team is op zoek naar een nieuwe test- en reservecoureur nu Felipe Nasr gaat racen voor het F1-team Sauber.