Van Gerwen en Van Barneveld naar laatste vier

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld treffen elkaar in de halve finales van de European Darts Championship. Beide heren hebben eerder vandaag hun kwartfinale weten te winnen. Mighty Mike won van Chisnall en Barney versloeg Peter Wright. 

De middag begon met het duel tussen Jelle Klaasen en Mervyn King. De 30-jarige Brabander ging er echter met 10-5 af. Klaasen begon prima, maar had geen antwoord op een tussensprint van zijn sterke opponent. Vanaf 2-2 won de 48-jarige King vier legs op rij en was het eigenlijk gespeeld. King raakte 55 % (10/18) van zijn dubbels, waar Klaasen bleef hangen op 26% (5/19). 

Stephen Bunting speelde vanmiddag tegen Terry Jenkins. Bunting kreeg te maken met de 'Taylorvloek'. De vloek houdt in dat als je van Phil Taylor wint, je niet het toernooi zult winnen. Bunting won zaterdagavond van Taylor met 10-9 en ging er vanmiddag met 10-7 af tegen Jenkins. King en Jenkins spelen tegen elkaar in de eerste halve finale. 

Van Gerwen had een makkelijke middag tegen CHisnall, het werd 10-5. De wereldkampioen had een gemiddelde van 111, Chisnall kan met 101 gemiddeld ook niet terug kijken op een slechte wedstrijd, maar Van Gerwen was gewoon oppermachtig. 

Van Barneveld, in Mülheim spelend met een bril, begon sterk aan de parti tegen Wright. De 47-jarige Nederlander gaf de 2-0 voorsprong echter snel weg, waardoor Wright de eerste pauze in ging met een 2-3 voorsprong. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Waar Wright goed was in het scoren (halverwege de partij een gemiddelde van 107), was Barney beter in het finishen.

In de twaalfde trok de voormaligde postbode de stand gelijk (6-6). Even later kwam bij op 8-7 door 111 uit te gooien, deze voorsprong gaf Barney niet meer weg. Van Barneveld gooide in zijn laatste leg 144 uit en won de partij met 10-7. 

Vanavond vanaf 20:00 uur worden de halve finales gespeeld. Als eerste spelen King en Jenkins tegen elkaar, daarna is de Nederlandse halve finale. De finale zal na de halve finale worden gespeeld.