Kerkhove naar finale in Bangkok

Lesley Kerkhove heeft bij het ITF-toernooi van Bangkok de finale bereikt. De Nederlandse tennisster, als zesde geplaatst, was vrijdag de Kroatische Tereza Mrdeza de baas met 7-5 en 6-3. Kerkhove sloeg liefst negen keer toe op de service van haar tegenstander, maar werd zelf ook zes keer gebroken.

Alleen de Russische Elizaveta Kulichkova (4) kan Kerkhove nog van de winst houden. De 22-jarige Zeeuwse, de nummer 242 van de wereld, stond voor het eerst sinds juli in de halve eindstrijd op ITF-niveau en kan nu haar tweede toernooizege van het jaar en de derde in haar carrière boeken.

Indy de Vroome werd in de kwartfinale uitgeschakeld in Makinohara in Japan. De als eerste geplaatste De Vroome ging met 6-4 en 6-2 onderuit tegen thuisspeelster Riko Sawayanagi. Ze schreef eerder dit jaar nog het toernooi in het Mexicaanse Irapuato op haar naam, maar zal nog moeten wachten op de vierde titel in haar loopbaan.

Voor Arantxa Rus viel het doek in het Mexicaanse Tampico. De Monsterse, die als zevende was geplaatst op het hardcourttoernooi, verloor in de kwartfinale met 6-4 en 6-0 van Irina Falconi, de nummer twee van de plaatsingslijst. Rus is dit jaar nog altijd in afwachting van een toernooizege.