Duitse hoofdsponsor voor wielerploeg Netapp-Endura

De Duitse wielerploeg Netapp-Endura heeft een nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Het Duitse bedrijf Bora heeft zich voor vijf jaar verbonden aan het team. Dat werd op de eerste rustdag van de Tour de France bekendgemaakt. Netapp-Endura doet in Frankrijk mee dankzij een wildcard.

Het Amerikaanse Netapp en het Britse Endura hadden al eerder aangegeven te stoppen als sponsor. Bora is de eerste Duitse hoofdsponsor die toetreedt tot het professionele wielrennen sinds 2010. Het bedrijf is een fabrikant van kookplaten en afzuigsystemen voor in de keuken.

"Allereerst zijn we blij dat we zo vroeg en voor zo lang verzekerd zijn voor de toekomst", meldt ploegdirecteur Ralph Denk in een schriftelijke verklaring. "Met Bora willen we ons verder ontwikkelen als een van de beste procontinentale teams zodat we in 2017 in de vernieuwde World Tour kunnen komen."

De ploeg van Denk is sinds 2010 actief in het peloton. De Tsjech Leopold König is op dit moment de best geklasseerde renner in de Tour op de 21e plaats.