Macklemore heeft begrip voor gedrag Bieber

Rapper Macklemore snapt heel goed dat Justin Bieber maffe stunts uithaalt. "Als ik op mijn 22e of 23e door was gebroken, had je mij waarschijnlijk ook rare dingen zien doen in het openbaar", reageerde de rapper op Biebers arrestatie. Het Canadese tieneridool werd woensdagnacht in de boeien geslagen in Miami Beach na een illegale straatrace.

"Ik denk dat het voor iedereen een uitdaging is als je leven een spektakel wordt. Je wordt uitgedaagd, bekritiseerd en beoordeeld", zegt Macklemore, die zondag een van de grote kanshebbers is bij de uitreiking van de Grammy's. Bieber haalt de laatste maanden geregeld het nieuws met opmerkelijk gedrag. Zo zou hij zijn buurman met eieren hebben bekogeld en heeft hij regelmatig aanvaringen met paparazzi.

"Het is zeker moeilijk als je geen normaal leven als tiener hebt gehad", zegt de 30-jarige Macklemore, die worstelde met verslavingen. Bieber brak als 15-jarige door, op zijn zestiende scoorde hij een wereldwijde hit met Baby. Dat succes breekt het tieneridool nu op, vertellen ingewijden aan entertainmentwebsite TMZ.

Biebers naasten proberen de 19-jarige zanger al maanden zo ver te krijgen dat hij af gaat kicken. Volgens geruchten is Bieber verslaafd aan onder meer drugs en medicijnen. De zanger heeft toegegeven dat hij woensdag voor zijn arrestatie alcohol had gedronken, wiet had gerookt en medicijnen had geslikt. Bieber zou zijn heil zoeken in verdovende middelen vanwege zijn jeugd en omdat hij stoeit met zijn status als tienerster.

Omdat Bieber weigert zich op te laten nemen in een afkickkliniek, opperden zijn naasten psychotherapie. Daar zou de zanger niet negatief tegenover staan, vertellen ingewijden aan TMZ. Zodra de op borgtocht vrijgelaten Bieber, terug is in Los Angeles, zou hij naar een therapeut kunnen.