Ei-incident Bieber mogelijk 'misdaad'

Rechercheurs van de Los Angeles County Sheriff proberen momenteel Justin Bieber een heuse misdaad in de schoenen te schuiven. Het tienersterretje heeft voor zover bekend geen moord gepleegd, maar eieren naar het huis van de buurman gegooid.

Dat wisten we al, maar een voor Bieber mogelijk nadelige maas in de Californische wet stelt dat vandalisme alleen een overtreding is als de schade kleiner is dan 400 dollar. Kost het meer, dan wordt de zaak een 'felony', ofwel een misdaad. 

Mochten de reparatiekosten dus hoger zijn dan 400 dollar, dan kan Bieber als het hem tegenzit een jaar de cel in. De buurman laat maandag zijn huis nakijken en zal dan met een schatting komen. Hij zal het extreem dure Venetiaanse pleisterwerk aan de buitenkant van zijn huis deels opnieuw moeten laten aanbrengen, hetgeen tienduizenden dollars zou kunnen kosten. 

Het ziet er vooralsnog kortom slecht uit voor Bieber, schrijft TMZ op basis van bronnen bij de recherche. Die bronnen zouden stellen dat ze nooit eerder zoveel concreet bewijs hadden om de bronstige God der tienerpop flink aan te pakken. Zo is er een video-opname van het incident en is er fysiek bewijs in de vorm van eier(schal)en en een vieze deur en muur.

In de VS wordt de scheidslijn tussen overtreding en misdaad erg strikt gehanteerd. Misdaden worden bestraft met ten minste één jaar cel. Het andere uiterste is vanzelfsprekend de doodstraf, maar die wordt vooralsnog niet uitgesproken wegens vandalisme.

Komende week wordt de zaak overgedragen aan de officier van justitie.