Fotografen klagen Bieber aan

Het zwaard van Damocles hangt de recalcitrante tienerster Justin Bieber boven het hoofd. Niet alleen zijn onder de eieren zittende buurman probeert 'm achter de tralies te krijgen, ook de paparazzi die door Bieber en zijn Bieberguards herhaaldelijk aangevallen zijn klagen Justin nu aan.

Jeffrey Binion is een paparazzo die zegt in juni in Miami door Biebers bodyguards te zijn aangevallen. Ze zouden daarbij zijn camera en toebehoren hebben afgepakt. Hoewel Biebers advocaten Binion verzochten de zaak tot alleen dit incident te beperken, denkt de fotograaf daar blijkbaar anders over.

Hij heeft meerdere collega's die min of meer hetzelfde zijn overkomen namelijk gevraagd aanklachten in te dienen en die samen met hem te bundelen tot één monsterzaak tussen pers en Bieber.

De zaak is inmiddels uitgebreid met verschillende incidenten: enkele uren vóór Binion werd aangepakt gebeurde in Miami hetzelfde met een andere fotograaf. Op 11 november jongstleden viel ook een Argentijnse fotograaf de Bieberbehandeling ten deel.

Daarnaast doen onder meer fotografen uit Hawaii (20 november) en Australië (28 november) mee aan de rechtszaak. Ze willen er ongetwijfeld een riante schadevergoeding uit slepen, maar daarnaast hopen ze hiermee het asociale gedrag van Bieber en bodyguards voorgoed uit te bannen.