Ecclestone teleurgesteld in Alonso

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is teleurgesteld in Fernando Alonso. Volgens de Brit heeft de Spanjaard het in het laatste deel van het seizoen laten lopen en zocht hij een uitweg om het team uit Maranello te verlaten.

Alonso werd dit Silly Season met meerdere renstallen in verband gebracht. De Spanjaard werd genoemd als opvolger van Mark Webber bij Red Bull Racing en ook een terugkeer bij McLaren zou tot de mogelijkheden behoren. Mogelijk komt dat laatste er alsnog van, wanneer motorenfabrikant Honda in 2015 bij het team uit Woking instapt. Vooralsnog blijft hij Ferrari trouw.

In de slotfase van het seizoen 2013 won Sebastian Vettel alle races en had Alonso moeite de punten te vergaren, waardoor hij in de titelstrijd tweede werd, 116 punten achter de Duitser. Bovendien kwalificeerde teamgenoot Felipe Massa zich in de laatste acht races vijfmaal beter dan Alonso. Dat steekt Ecclestone.

"Ik ben een beetje teleurgesteld in Alonso, omdat ik een groot fan van hem en Ferrari ben. Ik had het idee dat hij het een beetje opgaf, wat kan doelen op dat hij op zoek was naar een ander team." De F1-baas weet niet of Ferrari de Spanjaard nu wel een kampioenschap winnende auto voor kan schotelen. "Ik weet niet of het team niet competitief is door hem of dat de mensen die er rondlopen hun werk niet helemaal goed doen. Hij verdient een auto die in staat is om races te winnen. Of dat bij Ferrari is of bij een andere renstal weet ik niet."