Miley Cyrus heerst in Britse single- en albumlijst

Miley Cyrus voert deze week de Britse single- en albumlijst aan. De Amerikaanse zangeres is de eerste artiest die in dezelfde week boven aan beide lijsten staat sinds Olly Murs. De Britse singer-songwriter voerde afgelopen december de singlelijst aan met Troublemaker, terwijl zijn cd Right Place, Right Time dat ook deed in de albumlijst.

Cyrus' Wrecking Ball komt deze week binnen op de eerste plek van de Britse singlelijst en verstoot Eminems Berzerk naar plek twee, meldt de Britse hitlijstbeheerder Official Charts Company. In de albumlijst debuteert Mileys plaat Bangerz eveneens op de eerste positie, ten koste van Brand New Machine van elektroduo Chase & Status.

"Ik waardeer de liefde die ik krijg vanuit het Verenigd Koninkrijk enorm", laat Cyrus weten aan de Official Charts Company. "Ik kan niet wachten om er volgende maand weer terug te keren."

Haar album Bangerz kwam afgelopen week in Nederland binnen op de zesde plaats in de Album Top 100. Wrecking Ball zakte na zes weken in de Single Top 100 van plek zeventien naar negentien.