Ecclestone denkt niet aan opstappen

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt voorlopig nog niet aan opstappen. De 82-jarige Brit staat op het punt om voor de Duitse rechter gesleept te worden vanwege vermeende omkoping van de voormalig bankier Gerhard Gribkowsky.

De Duitse aanklager heeft het onderzoek naar Ecclestone afgerond en heeft aan de rechtbank aangegeven dat de zaak doorgezet kan worden. Het draait allemaal om de verkoop van de aandelen van de Formule 1 van de Bayerische Landesbank naar CVC Capital. Ecclestone zou Gribkowsky 44 miljoen dollar betaald hebben. Bild vroeg hierop de Brit of hij van plan is om binnenkort zijn positie op te geven. "Nee, ik denk het niet. De aandeelhouders zullen hier uiteindelijk over moeten beslissen. En zodra mijn contract is afgelopen, kunnen ze met mij doen wat zij willen."

De Brit ontkent in ieder geval alle aantijgingen van de aanklager en geeft zijn visie op de zaak. "Het geld dat ik aan Gribkowsky betaald heb, heeft helemaal niets met de verkoop van de Formule 1-aandelen te maken. Het was zo dat hij wilde dat ik geld aan hem zou lenen, maar dat wilde ik niet. Vervolgens dreigde hij verhalen over mij naar buiten te brengen die niet waar waren, maar die mij wel een hoop problemen zouden hebben opgeleverd. Ik besloot daarom dat geld maar hem te lenen."