[Serie A] Juventus simpel voorbij AS Roma

Juventus heeft de topper in de Serie tegen AS Roma zaterdagavond eenvoudig gewonnen. De landskampioen was in Turijn met 4-1 te sterk. Roma-doelman Maarten Stekelenburg was na twintig minuten al drie keer gepasseerd. Andrea Pirlo (vrije trap), Arturo Vidal (strafschop) en Alessandro Matri (schot) sloegen kort na elkaar toe.

De Romeinen kwamen na rust terug tot 3-1 door een benutte strafschop van Daniel Osvaldo, maar het slotakkoord was voor Sebastian Giovinco. Juventus blijft koploper met zestien punten uit zes duels. Napoli, dat zondag op bezoek gaat bij Sampdoria, kan wel op gelijke hoogte komen. Roma bezet de achtste stek met acht punten.

Eerder op zaterdag kwam AC Milan niet verder dan een 1-1 gelijkspel in en tegen Parma. De Milanezen blijven hierdoor in de middenmoot steken.

Juventus simpel voorbij AS Roma (Foto: Novum)