[RG] Nederlanders loten gunstig

De Nederlandse deelnemers aan Roland Garros hebben het bij de loting niet slecht getroffen. Robin Haase, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek ontlopen allen een geplaatste speler in de eerste ronde. Rus en Krajicek wachten mogelijk wel een zware opponent in de tweede ronde.

Haase neemt het in de openingsronde op tegen de Kroaat Ivan Dodig (ATP-75). Bij winst kan Haase in de tweede ronde eventueel Mikhail Youzhny (ATP-30) treffen, de Russische nummer 27 van de plaatsingslijst. 

In het vrouwentoernooi heeft Rus de Amerikaanse Jamie Hampton (WTA-87) geloot. In de tweede ronde wacht dan misschien een confrontatie met Serena Williams, de nummer vijf van de wereld.

Krajicek, die pas deze week na haar operatie fit genoeg bleek om te spelen in Parijs, treft in haar eerste duel de Kroatische Petra Martic (WTA-50). Als de Nederlandse die wedstrijd tot een goed einde brengt, wacht waarschijnlijk een ontmoeting met de als achtste geplaatste Française Marion Bartoli.

Tegen wie Kiki Bertens uitkomt, is nog niet bekend. De speelsters die de kwalificaties overleefd hebben, worden pas geplaatst als alle kwalificatieduels achter de rug zijn. 

Bij de toppers treffen Novak Djokovic en Rafael Nadal echte Italiaan gravelbijters. Djokovic speelt tegen Potito Starace en Nadal tegen Simone Bolelli. Roger Federer treft de Duitser Tobias Kamke en Andy Murray ontmoet de Japanner Tatsuma Ito.

In het vrouwenschema mag de als eerste geplaatste Viktoria Azarenka aantreden tegen de Italiaan Alberta Brianti. Maria Sharapova speelt tegen de Roemeense Alexandra Cadantu, Agnieszka Radwanska treft de Servische Bojana Jovanovski en Petra Kvitova staat tegenover de hele jonge Australische Ashleigh Barty.

Update 19.21

Ook de spelers die het kwalificatietoernooi hebben overleefd, zijn nu in de schema's geplaatst. Bertens moet het opnemen tegen de pas 20-jarige Amerikaanse Christina McHale (WTA-35). In het mannentoernooi is Igor Sijsling gekoppeld aan de Luxemburger Gilles Müller (ATP-52).