Nintendo gebruikt om aanrander te veroordelen

In Engeland is een man veroordeeld voor aanranding nadat zijn slachtoffer bewijslast verzamelde met haar Nintendo DSi. Het tienjarige meisje was met de console aan het spelen, toen John Fisher bij haar kwam. Ze wist met het apparaat ongemerkt foto's te maken terwijl hij haar betastte.

Het meisje liet de foto's aan haar moeder zien, die meteen de politie inschakelde. John Fisher was een vriend van de familie en had haar al 22 maanden lang misbruikt. Bij zijn arrestatie pleitte Fisher onschuldig, maar toen hij geconfronteerd werd met het bewijs, gaf hij toe.

Fisher gaat voor 3,5 jaar de bak in en krijgt een verbod op omgang met kinderen voor 10 jaar.

De politie van Suffolk prijst de moed en de daadkracht van het meisje. "Door snel te denken en die foto te nemen met haar spelcomputer heeft ze onomstotelijk bewijs geleverd. Ook was ze dapper genoeg om het incident aan te geven en ons een volledig verslag te geven van wat er is gebeurd. Het is belangrijk dat slachtoffers van dit soort zaken weten dat ze dit kunnen aangeven, ongeacht hoe lang geleden het was of hoe oud ze zijn. Wij zullen ons best blijven doen om mensen zoals Fisher voor het gerecht te brengen."