Wat is er op tv met oudejaarsavond?

Veel bekende Nederlanders hebben tijdens oud en nieuw niets te doen, dus ook op oudejaarsavond vervuilen zij wederom de beeldbuizen in Nederlandse huishoudens. Vooral amusement, cabaret en muziek zullen zaterdagavond de boventoon voeren op de televisiezenders.

Op Nederland 1 zal vooral veel Paul de Leeuw te zien zijn. Om 20.25 uur zal zijn VARA-show Pau!l beginnen, om vervolgens afgelost te worden door een speciale De TV Draait Door-editie (21.35 uur). De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk blikt dan samen met Claudia de Breij terug op de meest opmerkelijke filmpjes van 2011.

Youp van 't Hek
Daarna zal Youp van 't Hek op dezelfde zender zijn oudejaarsconference 'De tweede viool' (22.15 uur) gaan houden. De cabaretier zal na een pauze van twee jaar weer opnieuw de kijker gaan proberen te vermaken op de laatste dag van het jaar.

De drie voorgaande oudejaarsconferences van Youp trokken maar liefst 2,5 tot 3,2 miljoen kijkers. Na de cabaretvoorstelling gaat De Leeuw weer verder (23.35 uur) om tot het nieuwjaar af te tellen, samen met onder anderen Adje en Margreet Dolman.

Ik Hou Van Holland en Beau
RTL Nederland zal met zijn vlaggenschip RTL 4 de concurrentie aangaan met het concert 3Dimensies Live van Marco Borsato (20.00 uur) en een speciale Oud & Nieuw-editie van het familieprogramma Ik Hou Van Holland (22.00 uur) van presentatrice Linda de Mol.

SBS 6 houdt een oudejaarsconference van presentator Beau van Erven Dorens (20.30 uur) in het kader van zijn programma De Wereld van Beau. Daarna zal op de zender van John de Mol de Staatsloterij Oudejaarsfeest 2011 beginnen (22.30 uur) om vervolgens af te tellen tot 2012.