Ook Steam slachtoffer van hack

Gabe Newel, eigenaar en oprichter van Valve, heeft laten weten dat Steam de dupe is geworden van een hack. Nadat eerder al bekend werd dat het forum van Steam gehackt waren is de service zelf nu ook de pineut.

In een verklaring laat Newel weten dat hackers zich toegang hebben weten te verschaffen tot een database waarin creditcardnummers en persoonlijke informatie in opgeslagen stond. Dit is gebeurd nadat afgelopen zondag het forum van Steam aangevallen is.

Hoewel Valve, het bedrijf achter Steam, nog niet precies weet of er ook daadwerkelijk creditcardgegevens gelekt zijn, adviseert het gebruikers om hun creditcardactiviteiten in de gaten te houden. Newel: "We hebben geen bewijs dat versleutelde creditcardnummers of andere persoonlijke informatie gestolen is door de hackers, of dat de versleutelcode gekraakt is. We zijn dat nog steeds aan het uitzoeken. We hebben tevens nog niets gehoord over misbruik van creditcards. Desalniettemin moet je je creditcardtransacties in de gaten houden."

Op dit moment is het forum van Steam offline. De service zelf draait wel nog. Zodra het forum weer online gaat zal iedere user zijn of haar wachtwoord moeten veranderen.