KNVB zet Almere City in wachtkamer

Almere City weet nog niet zeker of het bij een faillissement van RBC Roosendaal de opengevallen plaats in de Eerste Divisie mag opvullen. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB moet daarover een beslissing nemen. RBC vroeg vandaag faillissement aan. Dat wordt naar verwachting volgende week dinsdag uitgesproken.

Almere City degradeerde dit seizoen uit de Jupiler League, maar door het wegvallen van RBC hoopt de club nu alsnog te worden opgevist. De KNVB meldt dat de reglementen niet voorzien in een dergelijke situatie, waardoor het bestuur betaald voetbal zich erover gaat buigen. De uitkomst daarvan moet vervolgens met een bestuursbesluit worden bekrachtigd.

Als het faillissement van RBC wordt uitgesproken, kunnen de betrokken partijen nog acht dagen in beroep gaan. Bij een definitief faillissement komt de licentie van de club te vervallen en is er volgend seizoen geen betaald voetbal meer in Roosendaal.

Bij RBC lijkt niemand meer rekening te houden met een wonder. "Dit komt niet van de ene op de andere dag, we wisten wat de situatie was", zegt de beoogde nieuwe trainer Erik Hellemons bij Omroep Brabant. "Maar toch is het heel hard aangekomen. Dit is heel erg voor de stad Roosendaal, maar de gemeente denkt daar helaas anders over."

Wethouder Toine Theunis zegt het nieuws wel degelijk te betreuren, maar staat volledig achter de beslissing van de gemeenteraad om niet garant te staan voor een lening van een miljoen euro. "Het gemeentebestuur was en is zakelijk. Instaan voor een volgende lening of garantstelling was en is onverantwoord, zeker in deze tijden van zware bezuinigingen voor de gehele Roosendaalse samenleving."