Contactverbod voor stalker Aniston

Jennifer Aniston wordt achtervolgd door een gevaarlijke stalker. De 24-jarige man is ervan overtuigd dat hij een relatie heeft met de 'Friends'-actrice en wil met haar trouwen. De politie vatte hem vorige week in de kraag.

De man heeft dinsdag een contactverbod opgelegd gekregen en moet uit de buurt blijven van Aniston, haar woning en werk. De stalker reisde dwars door de Verenigde Staten met als doel zijn grote liefde te huwen. "Jennifer communiceert mentaal met me. Ze wil met me trouwen en wil kinderen van me", vertelde de stalker aan een politieagent.

De man uit Pennsylvania werd donderdag opgepakt in Californië. Daar wachtte hij Aniston op met een scherp voorwerp, tape en liefdesbrieven, blijkt uit rechtbankdocumenten waarop verschillende entertainmentwebsites de hand wisten te leggen. De 41-jarige Aniston is momenteel in het buitenland voor promotiewerkzaamheden.

Jennifers stalker heeft een gewelddadig verleden en vormt volgens de politie nog steeds een gevaar. De man sloeg zijn moeder met een golfclub en stak zichzelf meerder malen neer. Zijn vader waarschuwde de politie toen hij een briefje vond waarop de stalker schreef dat hij naar Californië ging.

De 24-jarige, die heeft laten weten zijn queeste naar Aniston niet te stoppen, gelooft dat hij familie is van een reeks beroemdheden. Onder anderen Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Jay-Z en Jennifer Lopez behoren volgens hem tot zijn familiekring. De man zit vast en staat onder toezicht van een psychiater. Op 9 augustus moet hij voorkomen.