Derde Parasite Eve komt dit jaar op PSP

Square Enix komt dit jaar nog met de PSP-game Parasite Eve: The Third Birthday. Dit heeft Yoichi Wada aangegeven in een interview met de Japanse krant Nikkei. De nieuwe Parasite Eve zou één van de grote titels van de uitgever moeten worden, samen met westerse releases als Kane & Lynch 2.

Er is nog maar weinig bekend over Parasite Eve: The Third Birthday. De action rpg-game is überhaupt nog niet aangekondigd voor een release in Europa. Square Enix heeft slechts twee korte trailers vrijgegeven waarin het spel onthuld werd als exclusieve game voor de PSP.

Het verhaal van Parasite Eve: The Third Birthday begint op een late kerstavond. Aya en de andere leden van het CTI-team in New York worden opgeroepen omdat er een grootschalige verspreiding is van wezens die bekend staan als de 'Twisted'. De hoofdrol van de game wordt opgeëist door de jong ogende dertiger Aya.

De Parasite Eve-serie is erg geliefd in Japan. Het verhaal verscheen in 1995 in boekvorm op de Japanse markt, en werd twee jaar later verfilmd. Pas in 1998 verscheen de eerste Playstation-game over de micro-organismen die alles op aarde dreigen over te nemen.

Derde 'Parasite Eve' komt dit jaar op PSP
Derde Parasite Eve komt dit jaar op PSP (Foto: Novum)