'Katten hebben slimmere baasjes dan honden'

Katten hebben vaker een baasje met een universitair diploma dan honden. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de University of Bristol in het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek werd gehouden onder drieduizend personen.

Katten bleken in totaal 1,36 keer meer kans te hebben op een baasje met een universitair diploma dan een baasje met een ander diploma. Uit het onderzoek bleek ook dat eigenaren van een poes meestal van het vrouwelijke geslacht zijn. De leeftijd van het baasje van een hond ligt gemiddeld iets lager dan die bij de eigenaren van een kat.

Onderzoekers van de universiteit vermoeden dat mensen met een universitaire opleiding vaker voor een kat kiezen omdat die huisdieren langer alleen kunnen zijn en minder tijd in beslag nemen. Een hond heeft meer aandacht nodig, omdat die ook uitgelaten moet worden. Mensen met een universitaire opleiding zouden daar over het algemeen minder tijd voor hebben, omdat die langere werkdagen maken.

Verder blijkt dat de keus tussen een hond en een kat niet afhankelijk is van het inkomen. Volgens onderzoekster dr. Jane Murray, 'was dat een van de variabelen die we meenamen in ons onderzoek, en er bleken op dit vlak geen verschillen te zijn'.