PvdA: Nederlanders steunen lijn kabinet

Nederlanders willen meer wijkagenten en een harde aanpak van veroorzakers van overlast. Dat blijkt volgens de PvdA uit een enquête die de partij vandaag hield onder bijna 1.700 inwoners van Nederland.

Kamerleden, bestuurders en andere PvdA-leden gingen in meer dan tweehonderd plaatsen de straat op onder het motto 'PvdA, een goede buur(t)'. Mensen werd gevraagd een mening te geven over de investeringen in de wijken die de PvdA voorstelt. De komende jaren komen er vijfhonderd wijkagenten bij, en worden raddraaiers harder aangepakt, zo bleek deze week uit de diverse begrotingen en debatten in de Tweede Kamer.

Volgens de PvdA waren 'de mensen' over het algemeen goed te spreken over de 'rode' begroting voor volgend jaar. Naast de extra wijkagenten en harde aanpak van overlast, hoorden de sociaal-democraten dat meer mensen hulp moeten krijgen bij het vinden van een baan. Ook een gezinscoach werd vaak genoemd, aldus de PvdA.

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer reageerde enthousiast op de resultaten van de enquête. "Het maakt duidelijk dat de PvdA goede keuzes heeft gemaakt", zei Hamer in Amsterdam-Noord. "De zorg van de mensen is ook onze zorg. Daarom hebben we deze week juist de aandacht gevraagd voor meer wijkagenten en wijkverpleegkundigen."