Radio 538 weer best beluisterde zender

Radio 538 is weer de best beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. De commerciële jongerenzender heeft een marktaandeel van 11,3 procent. Radio 2, die vorige maand nog marktleider was, komt nu op de tweede plaats. Zoals gebruikelijk zakt de publieke zender weer terug na de Top 2000.

Radio 3FM stijgt iets met 0,2 procent en ook Q-music deed het beter met een stijging van 0,4 procent marktaandeel. Arrow Classic Rock en Radio 5 worden ook steeds weer een stukje populairder. Beide zenders haalde opnieuw winst, dit keer met 0,2 procent.

Ondanks een reclamecampagne, nieuwe programmering en uithalen naar de publieke nieuwszender Radio 1, blijft BNR Nieuwsradio op een marktaandeel van 0,6 procent houden. Radio 1 scoort 7,3 procent.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 15 minuten per dag naar de radio. Dat is twee minuten langer dan vorige maand. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks ruim 8000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.