Staak hulp aan Antillen

mweert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland moet alle ontwikkelingshulp aan de Antillen afbouwen en uiteindelijk beëindigen. De eilanden moeten het voortaan 'zelf uitzoeken' en economisch zelfstandig worden.

Dit vindt het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN), een van de belangrijkste adviesorganen van de Nederlandse regering op het terrein van minderheden. Het OCAN is namens de Antilliaanse gemeenschap in Nederland de officiële gesprekspartner van minister Van Boxtel (Integratiebeleid). Over enkele weken zal de organisatie een advies uitbrengen aan de Tweede Kamer, minister Van Boxtel en staatssecretaris De Vries (Koninkrijksrelaties) over de economische toekomst van de eilanden.

"De navelstreng moet nu maar eens worden doorgeknipt", zegt OCAN-voorzitter R. Pieters. Jaarlijks stroomt er tussen de 200 en 300 miljoen gulden vanuit Den Haag naar de Antillen. "Nederland moet stoppen met hulp, de Antillen moeten stoppen met bedelen." In plaats daarvan moeten de eilanden alle pijlen richten op buitenlandse investeerders.